Marka tescili devri, marka tesciliyle sahip olunan tüm hakların başkasına verilmesi demektir ve bu devir, 6769 sayılı SMK m. 148 hükmüne tabidir. Bu devir işleminde devir alan devredenin halefi olur ve markayla ilgili haklardan yararlanır. Marka hakkının, devredenin mülkiyetinden tamamen çıktığı bu durumda, artık devredenin maka ile ilgili hiçbir hakkı kalmaz. Marka tescili devri hakkı, markanın tescil süresi boyunca devam eder.
Öncelikle devralacakların bir marka araştırması yapıp markanın üzerinde herhangi bir haciz ya da rehin olup olmadığını ya da benzer tescilli marka olup olmadığını araştırması gerekir.
Kısmi devir, markanın mal ve hizmetlerinin bir bölümünün başkasına aktarılmasıdır. Kısmi devir işlemlerinde, devredilen mal ve hizmet sınıfları açıkça sözleşmede yer almalıdır. Bu konuda iki tarafın da bilgi sahibi olması önemlidir.
Her pay sahibi kendi ad ve hesabına devir sözleşmesi yapmak zorundadır. Ve devir işlemi tüm pay sahipleri onay verdiğinde gerçekleşecektir.
Marka tescili devri başvurup işlemler tamamlandıktan sonra yaklaşık 4 ile 6 hafta arasında değişen sürelerde sonuçlanmaktadır.
Marka tescili devir işlemleri tamamlandığında size marka tescil belgesi gönderilmemektedir. Marka tescil belgesi almak için kuruma başvurup ekstra bir ücret ödemeniz gerekmektedir.
Markayı devralan kişi, dilekçe, devir sözleşmesinin bir örneği ve devir kayıt ücretinin ödendiğini gösteren belge ile TÜRK PATENT’ e müracaat etmelidir.
Marka tescili devri, çok sayıda davaya konu olacak kadar karışık bir yapıdadır. Bu anlamda alanında uzman bir kadrodan destek almanız, süreci en doğru şekilde yönetmenizi sağlayacaktır.
Neden bizimle marka tescili yapmalısınız? Çünkü bizimle çalıştığınızda marka tescil başvurusundan itibaren kendinizi asla yalnız…
Fikir, düşünce ya da duyguların çevrimiçi ortamlarda aktarılması için, çeşitli programlarla yapılan düzenlemelere grafik tasarım…
Web tasarım, internet sitesinin görsel açıdan ve içerik anlamında düzenlenip ilgi çekici hale getirilmesidir. İnternet…
Sermaye Şirketlerine Web Sitesi Zorunlu mudur? Sorusunun cevabı evet olmalıdır. Çünkü bu konuda kanun açıktır.…
ISO belgeleri, kalitede standardizasyon sağlamak amacıyla düzenlenen belgelerdir. Belgeye sahip olanların aynı kalitede üretim yaptıklarını…
Patent Yenilenmesi için öncelikle patentini aldığınız bir buluşunuzun olması ve onun korunma süresinin bitmesine çok…