Web tasarım, internet sitesinin görsel açıdan ve içerik anlamında düzenlenip ilgi çekici hale getirilmesidir. İnternet sitelerinin ürün ve hizmet niteliklerine göre uygun görsellerle şekillendirilip, seo çalışmalarıyla zenginleştirilmesi anlamına gelen web sitesi tasarımı, günümüz dünyasının en önemli ihtiyaçlarından biridir.
Web sitesi yapılacak olan bir firma mı? Bir kişi mi? ürün ve hizmet nitelikleri neler? Web sitesiyle ulaşmak istedikleri ne? Hedefleri ve amaçları? Web sitesinden beklentileri ne? Kurumsal anlamda özellikleri ne? Gibi sorulara cevap bulunup web tasarımı beklentisi olan firmanın ya da kişinin her yönüyle tanınması
Logo, renk, slogan anlamında kişi ve firmanın beklentilerinin belirlenmesi, olması gereken tasarımın bu beklentiler dikkate alınarak oluşturulması. Uygun renk, uygun logo ve firmayı yansıtan sloganların bulunması
Web tasarımında sayfanın içeriği kadar nasıl göründüğü de çok önemlidir. Dikkat çekici resim ve fotoğraflarla düzenlenmiş bir web sitesi rakipleri arasında fark yaratabilmektedir. Yüksek çözünürlüklü fotoğrafların ve piksel tabanlı resim ve fotoğraf düzenleme programlarının kullanıldığı grafik tasarımının, web sitesi sahibini yansıtmasına da önem verilmektedir.
HTML, CSS, JavaScript, SQL, PHP, Python ve ASP gibi kodlama dilleri kullanarak, web sitesinin tarayıcılarda görünmesini sağlayan alt yapı sistemidir. Web sayfalarında kodlama bir nevi alt yapı çalışması demektir.
Web sitesinin sahibinin, web sitesini kullanıp geliştirmesine fırsat verecek alt yapının oluşturulmasıdır. Bu yazılım sayesinde web sitesinin yöneticisi, fotoğraf, resim, tablo, grafik, video, metin gibi içerikleri kolayca yükleyebilecek ve web sitesini özelleştirme imkanı bulacaktır. CMS yazılımları şuan sadece güncellemeler için kullanılmakta diğer işlemler için profesyonel destek alınmaktadır.
Web sitesi kurulup, grafik tasarımı, kodlama, Cms yazılımları aşamaları geçildikten sonra, web sitesi test süreci başlar. Bu süreç boyunca web sitesindeki hatalar ve eksiklikler bulunmaya çalışılır. Web sitesinin açılma hızı yeterli mi? Görsel anlamda nasıl? kullanışlı bir ara yüze sahip mi? Tüm bu sorular ışığında web sitesinin hatasız çalışması, ilgi çekici ve kullanışlı olması sağlanabilmektedir.
Web sitesi kurulup test süreci bittikten sonra artık web sitesinin yayınlanıp hedef kitleye ulaşması sağlanır. Bunun için de domain denilen alan adına ve web sitesi sayfalarının barındırılacağı bir hosting hizmetine ihtiyaç duyulur. Bunlar tamamlandıktan sonra web sitesi yayımlanır ve arama motorlarına her bir web sayfasının tanımlandığı site haritası gönderilir.
Öncelikle çıkarılan bir kanunla Sermaye Şirketlerine Web Sitesi Zorunlu hale getirilmiştir. Özellikle de tescilli firmalar için bu zorunlu bir ihtiyaçtır. Ayrıca web sitesi sayesinde firma ve kişiler; hem reklam yapma, hem ürünlerini satma hem de marka değerini artırma gibi şanslara sahip olurlar. Günümüz dünyasında herkes, yönlendirildiği reklamın bir internet sitesi olmasını bekliyor. Diyelim ki sosyal medyada karşımıza çıkan hizmete ulaşmak istediğimizde, karşımıza bir web sitesi değil de sadece bir sosyal medya sayfası çıktığında o sayfada kalmak istemiyoruz. Dolayısıyla web sitesi, online ticaret için sadece gerekli değil zorunlu bir ihtiyaçtır.
Neden bizimle marka tescili yapmalısınız? Çünkü bizimle çalıştığınızda marka tescil başvurusundan itibaren kendinizi asla yalnız…
Fikir, düşünce ya da duyguların çevrimiçi ortamlarda aktarılması için, çeşitli programlarla yapılan düzenlemelere grafik tasarım…
Sermaye Şirketlerine Web Sitesi Zorunlu mudur? Sorusunun cevabı evet olmalıdır. Çünkü bu konuda kanun açıktır.…
ISO belgeleri, kalitede standardizasyon sağlamak amacıyla düzenlenen belgelerdir. Belgeye sahip olanların aynı kalitede üretim yaptıklarını…
Patent Yenilenmesi için öncelikle patentini aldığınız bir buluşunuzun olması ve onun korunma süresinin bitmesine çok…
Faydalı model ve patent arasındaki farklar, bize buluşumuzun hangisiyle tescil ettirmemiz gerektiği konusunda yol gösterecektir.…