Yurt dışı marka başvurusu, özellikle ihracatla uğraşan firmaların bilmesi gereken bir konudur. Çünkü Türkiye’de yaptığınız marka başvurusu sadece Türkiye içinde koruma sağlamaktadır. Eğer yurt dışında da markam korunsun diyorsanız Yurt dışı marka başvurusu yapmak zorundasınız. Yurt dışı marka başvurusu yapmanın ilk şartı yurt içinde marka tescili olan ya da marka tescil başvurusu olan bir markanızın olmasıdır. Öncelikle kendi meşeiniz de marka tescili yapmak için detaylı bilgiyi hizmetlerimiz arasında bulunan marka tescili başvurusu nasıl yapılır yazımızı okuyun yada bizi arayın.
Yurt dışı marka tescili için birkaç farklı yöntem vardır. Bunun için ilk seçenek, her ülkenin Patent kurumuna tek tek başvuru yapmaktır. Eğer tek bir ülke için yurt dışı marka başvurusu yapacaksınız bu yöntem sizin işinizi görür. Ama birden fazla ülke için marka başvurusu planınız varsa farklı yöntemleri deneyebilirsiniz.
Bunlar
-Yalnızca anlaşma çerçevesinde düzenlenen uluslararası başvurular
-Yalnızca protokol çerçevesinde düzenlenen başvurular
-Hem anlaşma hem de protokol çerçevesinde düzenlenenler
Madrid Protokolü aynı anda birden fazla ülkede marka tescil başvuru imkanı tanıyan bir sistemdir. Paris Sözleşmesine taraf olan devletlerin arasında gerçekleşebilen bir tescil sistemidir. Yani tek bir başvuru ve tek bir dille yapılan yurt dışı tescil başvuru çeşididir. Bu sistemle yurt dışı marka tescil başvurusu yapacaksanız öncelikle bazı şartları taşıyor olmanız gerekmektedir. Bu protokol aynı zamanda marka tescil edildikten sonra da kolaylık sağlamaktadır. Markanızla alakalı her türlü değişikliği kolaylıkla yapacağınız bu sistem, basit bir işlemle size uluslararası sicile kaydolma imkanı da tanıyan bir sistemdir.
Esas ücret, her anlaşma tarafı için tamamlayıcı ücret, protokolle belirlenen ücretler, her sınıf için ek ücret ödenmesi gereken yurt dışı tescili başvuru ücretleridir.
Anlaşma taraflarından biri marka tescilini reddederse bu kararı uluslararası büroya yollar. Büro bunu uluslararası sicile kaydeder ve bültende yayımlar. Ret kararının kopyalarını başvuru sahibine ve başvuru ülkesinin bürosuna gönderir.
Ret bildirim süresi 12 aydır. Ama akit taraf bunu 18 aya çıkartabilir. Süreye uyulmazsa ret kabul edilmez.
Ret inceleme ve itirazı anlaşma tarafın ofisiyle başvuru sahibi arasında gerçekleştirilir.
Tüm marka tescili koruma sürelerinde olduğu gibi uluslararası tescilin koruma süresi de 10 yıl olup yenilemeyle 10 yıl daha uzatılabilmektedir ve her <10 yılda bir bunu yenileyebilir. Marka tescili yenilemesi nasıl yapılır yazımızdan koruma süresiyle ilgili detaylı bilgiye ulaşabilir veya bizi arayarak bilgi alabilirsiniz.
Neden bizimle marka tescili yapmalısınız? Çünkü bizimle çalıştığınızda marka tescil başvurusundan itibaren kendinizi asla yalnız…
Fikir, düşünce ya da duyguların çevrimiçi ortamlarda aktarılması için, çeşitli programlarla yapılan düzenlemelere grafik tasarım…
Web tasarım, internet sitesinin görsel açıdan ve içerik anlamında düzenlenip ilgi çekici hale getirilmesidir. İnternet…
Sermaye Şirketlerine Web Sitesi Zorunlu mudur? Sorusunun cevabı evet olmalıdır. Çünkü bu konuda kanun açıktır.…
ISO belgeleri, kalitede standardizasyon sağlamak amacıyla düzenlenen belgelerdir. Belgeye sahip olanların aynı kalitede üretim yaptıklarını…
Patent Yenilenmesi için öncelikle patentini aldığınız bir buluşunuzun olması ve onun korunma süresinin bitmesine çok…